3 Deco M4 satellites disconnect from main M4 every few minutes, all on Ethernet via TL-SG108

This thread has been locked for further replies. You can start a new thread to share your ideas or ask questions.

3 Deco M4 satellites disconnect from main M4 every few minutes, all on Ethernet via TL-SG108

This thread has been locked for further replies. You can start a new thread to share your ideas or ask questions.
3 Deco M4 satellites disconnect from main M4 every few minutes, all on Ethernet via TL-SG108
3 Deco M4 satellites disconnect from main M4 every few minutes, all on Ethernet via TL-SG108
2022-01-31 03:36:25 - last edited 2022-02-08 06:21:17
Model: Deco M4  
Hardware Version:
Firmware Version: 1.5.2

I have four Deco M4 units.  1 is connected to my cable modem and to a TL-SG108.  Then three satellite units are connected to the TL-SG108.

 

When viewing in the app or on the web portal, the three units will intermittently show disconnected from other decos.

 

This does not make sense.  With everything hardwired I expected the connection to work nonstop.

 

With all three satellites showing this problem intermittently, should I assume the unmanaged switch is a problem?  Or could all three units have a problem caused by the firmware?

 

I would appreciate help!

  3      
  3      
#1
Options
1 Accepted Solution
Re:3 Deco M4 satellites disconnect from main M4 every few minutes, all on Ethernet via TL-SG108-Solution
2022-02-07 14:36:12 - last edited 2022-02-08 06:21:17

@TP-Link 

I have LEDs turned off.  However, I was able to identify that I had a bad Ethernet port on one of my decos.  I swapped it out with another Deco where I only needed to use one port instead of both.  It is now working as expected. 

Recommended Solution
  3  
  3  
#3
Options
2 Reply
Re:3 Deco M4 satellites disconnect from main M4 every few minutes, all on Ethernet via TL-SG108
2022-02-07 06:00:50

@CTFish 

Hi, thanks for your patience.

When the APP and web portal reported 3* satellite units were offline, were you also seeing the LED lights on the Deco turn red?

If not, have you ever experienced any drop-out when they are offline on the APP?

Sometimes, I believe it is the false alarm on the Deco APP.

2022 TP-Link Wi-Fi 7 Product Launch Event | Watch the Replay at https://www.tp-link.com/us/wifi7/event/.
  0  
  0  
#2
Options
Re:3 Deco M4 satellites disconnect from main M4 every few minutes, all on Ethernet via TL-SG108-Solution
2022-02-07 14:36:12 - last edited 2022-02-08 06:21:17

@TP-Link 

I have LEDs turned off.  However, I was able to identify that I had a bad Ethernet port on one of my decos.  I swapped it out with another Deco where I only needed to use one port instead of both.  It is now working as expected. 

Recommended Solution
  3  
  3  
#3
Options

Information

Helpful: 3

Views: 174

Replies: 2

Related Articles