Archer C6 2.4G band stops working, disable then enable restores

This thread has been locked for further replies. You can start a new thread to share your ideas or ask questions.
123...58
This thread has been locked for further replies. You can start a new thread to share your ideas or ask questions.
Re:Archer C6 2.4G band stops working, disable then enable restores
2020-03-27 08:40:20

@astra101 

Same issue with me and i bought 5 on one network

this is a nightmare 

0
0
#12
Options
Re:Archer C6 2.4G band stops working, disable then enable restores
2020-03-27 09:17:02
Since updating the router with OpenWRT 19.07 firmware I have had no further issues, maybe something you could consider Stuart
0
0
#13
Options
Re:Archer C6 2.4G band stops working, disable then enable restores
2020-03-27 09:22:20

@d0d0 couple of weeks ago TP-Link released a new firmware for both A6 and C6 routers. I've updated all of my routers and no problem so far. I really hope they fixed the bug.

0
0
#14
Options
Re:Archer C6 2.4G band stops working, disable then enable restores
2020-03-28 13:31:16 - last edited 2020-03-30 05:55:21

 

StuartP wrote

Since updating the router with OpenWRT 19.07 firmware I have had no further issues, maybe something you could consider Stuart   Popeyes Survey

 

 

yup updating router is going to be enough

 

0
0
#15
Options
Re:Archer C6 2.4G band stops working, disable then enable restores
2020-03-30 16:40:47

I have been blaming my ISP for a dodgy connection, which feels as if it has only really presented in the last three months, but became untenable last week.  Having then looked at the signals using a couple of apps on my phone, I noticed that the router's 2.4GHz signal was dropping out.  The issue had been masked by the fact that there are a few WAPs around the house, so I only noticed the problem when I started to look specifically at the router's transmitter's MAC address.

However, having disabled the guest 2.4Ghz SSID as suggested in this thread, things seem to have improved.  Thank you to @astra101 .

On a slightly separate note, I am running 1.2.0 Build 20191014 rel.33289(4555) F/W on a v2.0 C6 Archer that is reporting that I am running the latest F/W - but 200110 has been released since 23 Jan.

 

All a bit annoying.  I have highlighted this thread to support, so perhaps it will get looked into and fixed in a coming F/W upgrade.

0
0
#16
Options
Re:Archer C6 2.4G band stops working, disable then enable restores
2020-03-30 16:55:05

DWR65 wrote

On a slightly separate note, I am running 1.2.0 Build 20191014 rel.33289(4555) F/W on a v2.0 C6 Archer that is reporting that I am running the latest F/W - but 200110 has been released since 23 Jan.

Just checked again and the router is now saying the F/W of January is available.

0
0
#17
Options
Re:Archer C6 2.4G band stops working, disable then enable restores
2020-03-31 09:51:56

 

DWR65 wrote


However, having disabled the guest 2.4Ghz SSID as suggested in this thread, things seem to have improved.  Thank you to @astra101 .
 

 

I have to report that the problem persists despite disabling the guest SSID.

0
0
#18
Options
Re:Archer C6 2.4G band stops working, disable then enable restores
2020-04-03 08:56:53

@StuartP I have the same problem in Archer C6 EU with latest version. 2'4 is lost with auto or fixed channel, 20 or 40, etc. I have daily reboot, with no solution. Sometimes 2'4 is lost with no solution. Perhaps a new firm...

2
2
#19
Options
Re:Archer C6 2.4G band stops working, disable then enable restores
2020-04-03 10:29:43

I'm afraid the reaction from the support desk has been poor. There is no recognition that this is a problem (in the ITSMF-sense of the word), and the response to the incident has been utter nonsense... "Using another route as a modern weakens the 2.4 signal...."

 

Thankfully the 5GHz transmitter behaves, but my HP printer can only use 2.4.

0
0
#20
Options
Re:Archer C6 2.4G band stops working, disable then enable restores
2020-04-18 11:14:12

I'm having the same issue here with a C2600 that has been working well for years an now for about a week, almost every night the 2.4g stop emitting (5g works ok). I changed the channel recently because we had issues with a new microwave oven... 

0
0
#21
Options