Only one Antenna is working in TP Link MR600

This thread has been locked for further replies. You can start a new thread to share your ideas or ask questions.
12
This thread has been locked for further replies. You can start a new thread to share your ideas or ask questions.
Only one Antenna is working in TP Link MR600
Only one Antenna is working in TP Link MR600
2021-06-02 14:48:20
Hardware Version: V1
Firmware Version: 1.2.0 0.9.1 v0001.0 Build 200511 Rel.44954n

I have checked there is only one antenna is working and receiving signal in TP Link MR600 router.Tested with both stock antenna and external antenna. Need suggestion from the community if someone else facing same issue.

0
0
#1
Options
12 Reply
Re:Only one Antenna is working in TP Link MR600
2021-06-08 12:07:38

@SujitKrSahoo 

 

Hi, may I know how did you find out only one antenna is working on the MR600? Is there specific testing?

 

If the 4G connection is not stable, please refer to this troubleshooting guidance to locate the issue, and get back with the necessary info:

https://community.tp-link.com/en/home/forum/topic/265474

0
0
#2
Options
Re:Only one Antenna is working in TP Link MR600
2021-06-19 06:06:34 - last edited 2021-06-19 06:07:04

@Kevin_Z I have tested with external antenna. When I connect external antenna to my tplink mr600 router left side port no signal received but if connect external antenna to right side of my tplink mr600 router it working. Signal received properly.

0
0
#3
Options
Re:Only one Antenna is working in TP Link MR600
2021-07-11 01:11:31

@Kevin_Z 

 

I am waiting for your response. Please respond.

0
0
#4
Options
Re:Only one Antenna is working in TP Link MR600
2021-07-12 01:19:10

@SujitKrSahoo 

 

How about the original antennas on the MR600? Are they behaving the same?

0
0
#5
Options
Re:Only one Antenna is working in TP Link MR600
2021-08-15 01:42:28 - last edited 2021-08-15 01:49:40
0
0
#6
Options
Re:Only one Antenna is working in TP Link MR600
2021-08-20 11:02:05

@Kevin_Z Yes with stock antenna same result. If I connect both stock antenna everything is fine. If I only connect one stock antenna to left side it is not working. But if I coonect one stack antenna to right side then it is working fine.

0
0
#7
Options
Re:Only one Antenna is working in TP Link MR600
2021-08-20 11:06:45

@SujitKrSahoo 

 

 

John vk3hjq

0
0
#8
Options
Re:Only one Antenna is working in TP Link MR600
2021-08-20 11:27:08 - last edited 2021-08-20 11:33:13

@SujitKrSahoo 

 

The reason it will not work is because it defaults to Non-MIMO mode if only 1 antenna is connected (AUX) but it will work in Non-MIMO mode if the (Main) antenna is connected. MIMO mode requires that both antennas are connected.

 

More info here

https://community.tp-link.com/en/home/forum/topic/272342

 

 

John vk3hjq

0
0
#9
Options
Re:Only one Antenna is working in TP Link MR600
2021-08-24 13:21:45

@vk3hjq But it is working for me If I connect one antenna to AUX port and main antenna port left blank

0
0
#10
Options
Re:Only one Antenna is working in TP Link MR600
2021-08-24 13:24:40

@vk3hjq Need your suggestion should I connect both external antenna. Does it help gaining signal quality?

0
0
#11
Options