[Troubleshooting]No internet service on LTE Gateway Router

[Troubleshooting]No internet service on LTE Gateway Router
[Troubleshooting]No internet service on LTE Gateway Router
2021-08-12 12:04:11 - last edited 2021-08-19 01:16:50

This Article applied to:
All LTE Gateway Routers

 

Troubleshooting suggestions:

Case 1. No SIM card or No SIM card detected
Please refer to this link:
[Troubleshooting] SIM Card not Found? 


Case 2. SIM Card Status shows PIN Required


 Suggestions:

Please go to Advanced>Network>PIN Management to enter PIN code and if you are not sure what PIN code is, please contact ISP to confirm it.

(Please do not keep testing the PIN code by yourselves since you might lock the SIM card.)

Case 3.  SIM card prepared, but still no internet service.
1. Insert the SIM card into a mobile phone and enable the phone hotspot, then check if the hotspot works on other Wi-Fi clients. 


2. Make sure the firmware is update-to-date.


3. Check the status page on the web UI and pay attention to the following information: 

Network type+Internet IP address


Status A: Network type shows no service; ISP and other details are all "--".

Suggestions:

1.Go to Advanced>network>internet>WAN interface>Network mode> 4G preferred; Network search>Auto

If Network Type is still None, please check the supported network type and bands of the SIM card to see if they match with each other. (Take Archer MR600 for example, the supported network type could be found under the Specifications>Network Type )

 

Status B: Network type is correct but IP address is still 0.0.0.0.

Suggestions:

1.Go to Advanced>Network>Internet>WAN interface>Dial-up settings, and please check if there is another available profile in the Profile Name list. (If not, please go to Create Profile and manually input the APN details.)

Situation C. Network type is correct and IP address is not 0.0.0.0 but the internet is still not available.


Suggestions:

1.Go to Advanced->Network- >LAN Settings>DHCP server>change DNS to be 8.8.8.8/8.8.4.4

 

After the above troubleshooting, if still no internet service, please comment below with a screenshot of the status page and the hardware and firmware version of your product.
 

0
0
#1
Options
11 Reply
Re:[Troubleshooting]No internet service on LTE Gateway Router
2021-08-18 19:03:10

@TP-Link  I have followed the steps you gave step by step, but have not changed

0
0
#2
Options
Re:[Troubleshooting]No internet service on LTE Gateway Router
2021-08-19 01:20:15

@KasaX 

Hi, May I know who is your SIM card carrier?

What is the Network type of the SIM card?

For MR600, the network type would be

4G: FDD-LTE: B1/B3/B5/B7/B8/B20/B28 (2100/1800/850/2600/900/800/700 MHz)

TDD-LTE: B38/B40/B41 (2600/2300/2500 MHz)

3G: DC-HSPA+/HSPA/UMTS: B1/B5/B8 (2100/850/900 MHz)

 By the way, Do you have Archer MR600 v1 or V2, and how about the firmware version(you could see at the bottom of the web UI.)

0
0
#3
Options
Re:[Troubleshooting]No internet service on LTE Gateway Router
2021-08-19 12:53:32

@TP-Link I have V1 and V2. But the V2 is problem. The latest firmware I use. I think the sim card is no problem. The reason I use it on the V1 is ok

0
0
#4
Options
Re:[Troubleshooting]No internet service on LTE Gateway Router
2021-08-20 01:40:37

@KasaX 

Thanks for the update.

I do have one more question: Did MR600 v1 have the same ISP profile—Digi(default:1)?

Have you seen another Digi profile on the drop-down list? Or Could you please try to manually create a new ISP profile?

By the way, I would like to follow up on your case by email and please have a check of your email box later.

 

0
0
#5
Options
Re:[Troubleshooting]No internet service on LTE Gateway Router
2021-08-20 14:51:30

@TP-Link How to create a new isp profile?

0
0
#6
Options
Re:[Troubleshooting]No internet service on LTE Gateway Router
2021-09-07 08:14:20
0
0
#7
Options
Re:[Troubleshooting]No internet service on LTE Gateway Router
2021-10-12 23:41:37

@TP-Link Hi, we are in Paraguay and our 4.5G LTE provider is Claro (Paraguay). No matter what we try, we do not get Internet connection nor signal. But all SIM cards work well in our cellphones...

 

2
2
#8
Options
Re:[Troubleshooting]No internet service on LTE Gateway Router
2021-10-14 08:00:09

@RadioSteve 

Hi, have you checked the network type of your SIM ISP Claro (Paraguay) whether it matches with TL-MR6400 v5:

Network Type 4G: FDD-LTE Cat4 (800/900/1800/2100/2600 MHz),
TDD-LTE (2300/2500/2600 MHz)
3G: DC-HSPA+/HSPA+/HSPA/UMTS (900/2100 MHz)
0
0
#9
Options
Re:[Troubleshooting]No internet service on LTE Gateway Router
2021-10-21 07:57:38

@TP-Link im from Malaysia, having problem connecting using sim card ISP Name Celcom 4G LTE. had try manual and auto apn setting but still show dusconnected status.l

Appreciate your advice.

Thanks.

2
2
#10
Options
Re:[Troubleshooting]No internet service on LTE Gateway Router
2021-10-27 07:09:53

@ITADMIN-ALAM 

Hi, sorry for the delay.

I checked from the cloud server and noticed that your Archer MR400 has been online already.

So I guess you have fixed the issue already.

If yes, may I know how did you fix the internet connection?

Thank you very much.

0
0
#11
Options