No internet service on LTE Gateway Router

No internet service on LTE Gateway Router

Re:[Troubleshooting]No internet service on LTE Gateway Router
2021-11-29 01:30:09

@TP-Link Hello,

 

I have the same problem: no internet service with Vodafone SIM. Same SIM in different mobile phones = no problem. Additionally, I used another SIM from another provider (Drillisch) that works also fine in a mobile phone, but identical to Vodafone's SIM in the MR600.

 

I tried several factory resets, but all ended the same way - list contained no profiles during Quick Setup:

 

So I created several profiles, using the APN that I get from Vodafone Hotline and tried numerous different combinations for the parameters...

 

But the outcome was always identical - no internet service:

 

As the firmware seems to be newer than the one at TP Link's site, I do not know what to do. Should I send the router back to the dealer?

 

 

Thanks in advance,

 

Peter

  2  
  2  
#12
Options
Re:[Troubleshooting]No internet service on LTE Gateway Router
2021-12-01 06:56:20

@PF_TPL 

Hi, thank you very much for your feedback.

I think you hold on for a while and I will forward your case to the senior engineers to see if they could help us.

Just in case, have you ever checked the compatible 4G bands and confirm your SIM card is within the range:

https://www.tp-link.com/en/home-networking/3g-4g-router/archer-mr600/#specifications>network type

2022 TP-Link Wi-Fi 7 Product Launch Event | Watch the Replay at https://www.tp-link.com/us/wifi7/event/.
  0  
  0  
#13
Options
Re:[Troubleshooting]No internet service on LTE Gateway Router
2021-12-03 16:14:59

@TP-Link Hello,

 

Thank you for your reply! In the meantime I called the support hotline and they send me a link with a (beta) firmware (http://kb.tp-link.com:8080/s/e5msk8rqQK5tStN). At the moment I installed it, the device restarted and connected itself to the Vodafone network (and from there to the internet).

 

So, everything is fine now :-).

 

Best regards,

 

Peter

  2  
  2  
#14
Options
Re:[Troubleshooting]No internet service on LTE Gateway Router
2022-02-09 17:21:38
https://community.tp-link.com/en/home/forum/topic/519776?replyId=1036836
  0  
  0  
#15
Options
Re:[Troubleshooting]No internet service on LTE Gateway Router
2022-02-11 08:23:09

@SandeepRaj 

 

I am in Thane, India and facing exactly the same issue with my newly bought Archer MR600 with Vodafone SIM. The screenshot is enclosed. You can see at the bottom of the screen shot that the firmware build is 210727 i.e., older than September 2021.

 

Can you please confirm if I need an upgrade in the firmware, just like the other person did in the original thread? If so, kindly send me the link for the latest firmware to solve this problem.

 

  3  
  3  
#16
Options
Re:[Troubleshooting]No internet service on LTE Gateway Router
2022-02-11 08:54:27

@PranavB 

Yes and here is the latest firmware:

Archer MR600(EU)_V2_210914

Please let me know whether your issue could be fixed.

2022 TP-Link Wi-Fi 7 Product Launch Event | Watch the Replay at https://www.tp-link.com/us/wifi7/event/.
  0  
  0  
#17
Options
Re:[Troubleshooting]No internet service on LTE Gateway Router
2022-02-11 12:03:26

@TP-Link 

 

Thank you for the prompt reply ! However, when I cliked on the link you have shared, I am unable to see the version you have mentioned (V2_210914). The latest version can see is V2_210208. Please see the enclosed screenshot. It looks like an older version or am I missing something here ?

 

 

 

  0  
  0  
#18
Options
Re:[Troubleshooting]No internet service on LTE Gateway Router
2022-02-11 12:05:43

 

Can I use this link given in one of the previous posts? It seems to match the version you have mentioned viz. V2_210914 ?

  0  
  0  
#19
Options
Re:[Troubleshooting]No internet service on LTE Gateway Router
2022-02-11 12:06:24
(beta) firmware (http://kb.tp-link.com:8080/s/e5msk8rqQK5tStN).
  0  
  0  
#20
Options
Re:[Troubleshooting]No internet service on LTE Gateway Router
2022-02-14 18:24:17

  @SandeepRaj 

 

Thank you. I was able to access the said version V2_210914. I have upgraded the firmware. Next problem was that my PC and mobile would not connect to IPv6 on the VI SIM. I found out on another thread that VI does not provide IPv4 connectivity. Also, MR600 does not provide for adding DNS for IPv6 format.

 

So I added IPv6 protocol to the ethernet adapter on my PC and finally I was connected to the internet !

 

Thank you very much.

  3  
  3  
#21
Options
Related Articles