Deco M5 (v3 f/w 1.7.6) will not onboard Tapo P100 (v1.2/v2 f/w 1.2.1)

Deco M5 (v3 f/w 1.7.6) will not onboard Tapo P100 (v1.2/v2 f/w 1.2.1)

Deco M5 (v3 f/w 1.7.6) will not onboard Tapo P100 (v1.2/v2 f/w 1.2.1)
Deco M5 (v3 f/w 1.7.6) will not onboard Tapo P100 (v1.2/v2 f/w 1.2.1)
2024-04-30 10:45:16
Model: Deco M5  
Hardware Version: V3
Firmware Version: 1.7.6

Just wondering if anyone else has seen this issue recently as, considering all devices are on current f/w, I believe there may be an issue...

 

Using android Deco app - on attempting to pair a Tapo P100 Wi-Fi Socket (UK) on f/w v1.2.1 to Deco M5 (v3) f/w 1.7.6 process reports 'the current firmware version of the deco router is not supported'. Previous Tapo f/w version allows pairing and operation perfectly across both Deco and Tapo apps.

 

Once a socket is paired successfully with Deco but at the previous f/w version on upgrading to f/w 1.2.1 the socket shows off-line (and remains so) from Deco smart home functionality although is still on-line from a network P.o.V. Socket remains perfectly functional through the Tapo app.

 

Any ideas?

  2      
  2      
#1
Options
3 Reply
Re:Deco M5 (v3 f/w 1.7.6) will not onboard Tapo P100 (v1.2/v2 f/w 1.2.1)
2024-05-06 07:32:23

  @TheHundredth 

Hi, Thank you very much for the feedback.

The reported issue might be related to the following QA:

Smart Home in the Deco APP

3. Why does Deco APP report "The current firmware version of the Deco router is not supported. Please check if there is a newer version and update before continuing" when adding a smart device?

To enhance device security, Tapo and Kasa recently upgraded to the new security protocol, KLAP. However, some models of Deco routers have not yet synchronized with this protocol. KLAP will be added gradually through firmware updates on Deco. 

Deco models that supports KLAP: X20_V4, X20-4G_V2, X50/X55_V1/V1.2, X60_3.0, BE95_V1, BE85 V1/V2

 

Best regards.

  0  
  0  
#2
Options
Re:Deco M5 (v3 f/w 1.7.6) will not onboard Tapo P100 (v1.2/v2 f/w 1.2.1)
2024-05-06 19:40:30

  @TheHundredth I'm having the same issue with a brand new xe75 deco. My tapo L510 bulbs or P110 and P100s will not connect via the setup screen in the deco app. I've reset the devices and checked they will connect to the Deco iot network , but no joy operating from the deco app. Have gone back to the Tapo app. 

  0  
  0  
#3
Options
Re:Deco M5 (v3 f/w 1.7.6) will not onboard Tapo P100 (v1.2/v2 f/w 1.2.1)
21 hours ago

  @David-TP hi, when will this be fixed? I have XE75 and i cannot connect my Tapo P110 and it has been months since i have gotten them. Thanks

  0  
  0  
#4
Options

Information

Helpful: 2

Views: 157

Replies: 3

Related Articles