C200 and Google Nest Hub Issues

C200 and Google Nest Hub Issues
C200 and Google Nest Hub Issues
2022-03-07 10:55:20 - last edited 2022-04-28 00:59:08
Model: Tapo C200
Hardware Version: V2
Firmware Version: 1.1.16

Hi. I recently purchased the Tapo C200 and I am having issues viewing on my Google Nest Hub. I was able to link the camera to my Google home app but when I bring up the feed on the camera it works for 10 to 20 seconds and the following error appears -

 

Oops! Something went wrong with the camera stream. Please try again. If the issue persists please contact the customer support for further assistance.

 

I have rebooted the camera, restarted the Google hub and unlinked and linked the camera on the Google home app and the issue still persists.

 

Any ideas on how this could be resolved? 

2
2
#1
Options
1 Accepted Solution
Re:C200 and Google Nest Hub Issues -Solution
2022-03-08 01:28:57 - last edited Thursday

Update 22/05 

Hello everyone,

Thank you for your  feedback in regard to streaming camera on Google Nest Hub or Google hub  reports 'Oops, something went wrong with the camera stream'
After some investigation by our team, we found this could be related to the  network environment.

 

Possible Cause of issue:   there is a lag or delay in the Wi-Fi network that Google hub connects to.  
(tested when there is10% package loss / 200ms delay in Wi-Fi network)

 

Troubleshooting Suggestions: 

- Update the firmware of Google Nest to the latest version.

-Ensure Tapo device firmware and  APP are up-to-date
-  Locate Google (nest) hub or router closer to each other & ensure Google hub has strong Wi-Fi Signal from router
-  Ensure you could stream other videos properly like YouTube videos in your Google hub 
- Try a different Wi-Fi channel & Set a Lower channel width on router to reduce wireless interference

2.4Ghz :20Mhz channel width 
- Also contact Google Support to get some suggestions with this error as well as help look into this at the same time. 

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Google streaming uses cloud- to- cloud service, thus smooth streaming require good network environment

Please check when camera and google hub device connected to same Wi-Fi network helps stream smoothly. 

 

If you experience the similar issue, to help isolate the issue,  please help confirm some information here 

  •  when Live - stream on Tapo APP locally when phone connected to Home Wi-Fi network, is there any buttering / disconnection
  •  when Live - stream on Tapo APP remotely when phone in on LTE mobile data, is there any buttering /disconnection
  • If watch video on Google hub directly , is there any buffering/ disconnection
  • Mac address of camera (please share by private message)
  • When issue occurs, please help collect the camera log and share camera log with us

How to Get the Log of Tapo Camera?

  • Google (nest)hub  model and software version, e.g. Google nest hub Generation 1, firmware XX, it is better to attach a photo of Google hub hardware/ software version 
  •  Router's brand and model.e.g. ISP spectrum -router <wireless>Tapo camera; Router <Wireless>Google hub 
  • Model of phone and its Android/ IOS version 

 

This post will be temporarily marked as ' solution' to make user see the information in full and provide additional information, thank you for your understanding. 

Thank you!

 

Recommended Solution
0
0
#2
Options
10 Reply
Re:C200 and Google Nest Hub Issues -Solution
2022-03-08 01:28:57 - last edited Thursday

Update 22/05 

Hello everyone,

Thank you for your  feedback in regard to streaming camera on Google Nest Hub or Google hub  reports 'Oops, something went wrong with the camera stream'
After some investigation by our team, we found this could be related to the  network environment.

 

Possible Cause of issue:   there is a lag or delay in the Wi-Fi network that Google hub connects to.  
(tested when there is10% package loss / 200ms delay in Wi-Fi network)

 

Troubleshooting Suggestions: 

- Update the firmware of Google Nest to the latest version.

-Ensure Tapo device firmware and  APP are up-to-date
-  Locate Google (nest) hub or router closer to each other & ensure Google hub has strong Wi-Fi Signal from router
-  Ensure you could stream other videos properly like YouTube videos in your Google hub 
- Try a different Wi-Fi channel & Set a Lower channel width on router to reduce wireless interference

2.4Ghz :20Mhz channel width 
- Also contact Google Support to get some suggestions with this error as well as help look into this at the same time. 

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Google streaming uses cloud- to- cloud service, thus smooth streaming require good network environment

Please check when camera and google hub device connected to same Wi-Fi network helps stream smoothly. 

 

If you experience the similar issue, to help isolate the issue,  please help confirm some information here 

  •  when Live - stream on Tapo APP locally when phone connected to Home Wi-Fi network, is there any buttering / disconnection
  •  when Live - stream on Tapo APP remotely when phone in on LTE mobile data, is there any buttering /disconnection
  • If watch video on Google hub directly , is there any buffering/ disconnection
  • Mac address of camera (please share by private message)
  • When issue occurs, please help collect the camera log and share camera log with us

How to Get the Log of Tapo Camera?

  • Google (nest)hub  model and software version, e.g. Google nest hub Generation 1, firmware XX, it is better to attach a photo of Google hub hardware/ software version 
  •  Router's brand and model.e.g. ISP spectrum -router <wireless>Tapo camera; Router <Wireless>Google hub 
  • Model of phone and its Android/ IOS version 

 

This post will be temporarily marked as ' solution' to make user see the information in full and provide additional information, thank you for your understanding. 

Thank you!

 

Recommended Solution
0
0
#2
Options
Re:C200 and Google Nest Hub Issues
2022-04-25 10:11:12

dannyc1 wrote

Hi. I recently purchased the Tapo C200 and I am having issues viewing on my Google Nest Hub. I was able to link the camera to my Google home app but when I bring up the feed on the camera it works for 10 to 20 seconds and the following error appears -

 

Oops! Something went wrong with the camera stream. Please try again. If the issue persists please contact the customer support for further assistance.

 

I have rebooted the camera, restarted the Google hub and unlinked and linked the camera on the Google home app and the issue still persists.

 

Any ideas on how this could be resolved? 

  @dannyc1 

 

I have the same issue. Google Nest streams the Tapo C200 for only 5-10 seconds then reports: 


"oops something went wrong with the camera stream"

 

Streaming to my Samsung S20 mobile phone works fine. 

 

Can you advise? 

 

Uploading the log file to this Topic is not working: Failed to upload or unsupported file format. 

 

The full log contents is not allowed to be pasted into this message.

 

Here is a part of the contents that is allowed for paste.

 

current tty /dev/pts/0
Redict console to current tty /dev/pts/0
None of nfsroot found in cmdline.
root@SLP:~# [ERROR][relayd]session.c:4500(do_cmd_start_relay) : start initiating session.
[ERROR][relayd]session.c:713(relayserver_write_cb_stream) : local connection is not ready.
[ERROR][traversal_common]httplib.c:163(http_get_header_value) : cannot find header key: Set-Cookie.
[ERROR][relayd]cookie.c:739(cookie_get_from_http_headers) : no cookie in resp of cookies req.
[ERROR][traversal_common]connection.c:229(conn_event_cb) : connecting with [54.195.204.203:443] failed/closed
[ERROR][traversal_common]httplib.c:163(http_get_header_value) : cannot find header key: Set-Cookie.
[ERROR][relayd]cookie.c:739(cookie_get_from_http_headers) : no cookie in resp of cookies req.
[ERROR][relayd]session.c:1007(relayserver_parse_http_headers) : no cookie in http headers.
[ERROR][relayd]session.c:936(relayserver_read_http_body) : connection with local connection is not ready. wait.
[INFO][cet][http_connection_new]-3483: New http connection fd: 28, point: 0x5fdf90
[INFO][cet][http_stream_video_h264_mixed_cb]-788: digest auth success remote:1
[INFO][cet][generate_new_session_id]-113: Create new session (id: 3) in new http connection (fd: 28, point: 0x5fdf90)
         [storage] update_curr_context(896). shm curr disk: 1, curr disk: 255
         [storage] write_cur_index_to_disk(90). file or sys_info is null
         [storage] close_storage_ctx_fd(2465). get disk failed
         [storage] update_curr_context(899). finish releasing curr disk.
         [storage] prepare_data_file(4440). update disk space failed
         [storage] remove_snapshots_by_path(4362). remove_snapshots_by_path, next_path=/tmp/mnt/harddisk_1/xxxxxxxx_000000_tp00001.mp4
         [storage] detection_index_delete_by_endtime(502). end_time invalid

         [storage] remove_snapshots_by_path(4381). detection_index_delete error!
         [storage] mp4_storage_mp4_init(547). MP4 mux context is initial, file: /tmp/mnt/harddisk_1/20220425_114831_tp00000.mp4
         [storage] check_mp4_file(439). Checked file_id: 51.
         [storage] is_file_id_vaild(399). the mp4 file is not used
         [storage] check_mp4_file(439). Checked file_id: 34.
         [storage] is_file_id_vaild(399). the mp4 file is not used
         [storage] detection_handle_end(663). arg NULL

[ERROR][traversal_common]connection.c:229(conn_event_cb) : connecting with [54.195.204.203:443] failed/closed
[ERROR][relayd]session.c:1348(relayserver_event_cb_stream) : connection with relayserver is broken. events: 16(0x10).
[WARN][cet][http_connection_state_machine]-3282: Closed by peer. 
[INFO][cet][http_connection_free]-3665: close http_connection fd: 28, method: (null), uri: (null)

3
3
#3
Options
Re:C200 and Google Nest Hub Issues
2022-04-26 03:31:12 - last edited 2022-04-27 01:52:34

 Hello  @SteveHolland 

thank you very much for providing the log, that's very useful, can you also let us know  1)  Google (nest)hub  model and software version, it is better to attach a photo of Google hub hardware/ software version  2)  Router's brand and model.e.g. ISP spectrum -router <wireless>Tapo camera; Router <Wireless>google hub 

At the same time, I would like to escalate your case through support email, please check your inbox for TKID220424703

1
1
#4
Options
Re:C200 and Google Nest Hub Issues
2022-04-27 15:17:01

  @Solla-topee I have the exact the same problem. 

thank you in advance

regards
Guido

File:
tapo error.jpgDownload
2
2
#5
Options
Re:C200 and Google Nest Hub Issues
2022-04-28 00:55:30 - last edited 2022-04-28 03:56:24

  @Tacocat @SteveHolland Thank you,  to look into this further, may I know

1)  Google (nest)hub  model and software version,e.g Google nest hub generation1, firmware XX,  it is better to attach a photo of Google hub hardware/ software version 

2)  Router's brand and model.e.g. ISP spectrum -router <wireless>Tapo camera; Router <Wireless>Google hub?

Phone model and OS, if possible you attach more details as possible as requested on  #2 the marked suggestions.  These will help us to build network environment and reproduce the issue. Thank you

0
0
#6
Options
Re:C200 and Google Nest Hub Issues
2022-04-28 13:50:23

  @Solla-topee 

  •  when Live - stream on Tapo APP locally when phone connected to Home Wi-Fi network, is there any buttering / disconnection
  •  No
  •  when Live - stream on Tapo APP remotely when phone in on LTE mobile data, is there any buttering /disconnection
  • No
  • If watch video on Google hub directly , is there any buffering/ disconnection
  • You mean like an youtube video? No buffering or disconnection
  • Mac address of camera (please share by private message)
  • I'll send you in pm.
  • When issue occurs, please help collect the camera log and share camera log with us
  • I've no SD-card.

How to Get the Log of Tapo Camera?

  • Google (nest)hub  model and software version, e.g. Google nest hub Generation 1, firmare XX, it is better to attach a photo of Google hub hardware/ software version 
  • In attachment.
  •  Router's brand and model.e.g. ISP spectrum -router <wireless>Tapo camera; Router <Wireless>Google hub 
  • Ziggo connectbox (Internet) =>wired linksys-wrt3200acm =>wired TP-link Archer C6 =>wireless 2.4Ghz =>c200
  • I don't know what ISP means
  • Model of phone and its Android/ IOS version 
  • S21 v12
File:
hub.jpgDownload
2
2
#7
Options
Re:C200 and Google Nest Hub Issues
2022-04-29 02:48:27

  @Tacocat appreciated for the case details provide,  to better assist your case, I'd like to follow up your case through support email, TKID220428034, please check your inbox later. 

0
0
#8
Options
Re:C200 and Google Nest Hub Issues
2022-05-04 18:33:09

  @Solla-topee 

This is the camera's fault.
I have a C100 and a C200. The C100 works fine at 20m. The C200 stops streaming from a distance of 2 m. On Nest Hub 2, on Chromecast 3, on Android Box - the same everywhere. C100 is working, C200 is disconnecting. 1GB fiber connection. Works via ONVIF, works on phone, does not work via Google.

0
0
#9
Options
Re:C200 and Google Nest Hub Issues
2022-05-04 20:06:15

  @Solla-topee 

 

The Google Nest Hub is 2nd generation (2 months old).

There is only one wifi network, broadcasted by Devolo Dlan500 WiFi, directly connected to the Ziggo Hitron Coax modem/router.

 

Streaming via mobile phone software, like Tapo, works fine via same WiFi. 

 

File:
Devolo WiFi.pngDownload
0
0
#10
Options
Re:C200 and Google Nest Hub Issues
2022-05-20 10:17:32

  @Elekrytyk   @Tacocat @SteveHolland 

Thank you for reporting the feedback, and here is some update and further suggestion that might help fix the situation. 

Please check the updated information in the Marked recommended solution here

 

0
0
#11
Options