Home Assistant TAPO P110 plug on/off switch missing

This thread has been locked for further replies. You can start a new thread to share your ideas or ask questions.

Home Assistant TAPO P110 plug on/off switch missing

This thread has been locked for further replies. You can start a new thread to share your ideas or ask questions.
Home Assistant TAPO P110 plug on/off switch missing
Home Assistant TAPO P110 plug on/off switch missing
2022-11-06 13:38:57 - last edited 2022-11-06 17:43:53
Model: Tapo P110  
Hardware Version: V1
Firmware Version: 1.1.2

A TAPO P110 plug died so switched it out with new, (Same model, as bought batch and have some still in box). I removed the old one from TAPO app and Home Assistant config etc. Set up the new one, I have all the energy entities, but not the main switch entity in home assistant.

 

I have tried two plugs now and both are the same, no main switch only the energy entities. Obviously need the main switch to be able to turn it off and on via home assistant.

 

All my other existing P110 plugs working correctly however the firmware after instal on the new ones is 1.1.2 and on te existing ones is 1.7, so that maybe the issue on the newer firmware, if it is anyone know how I would roll back? or how I manually create the switch in homeassistant?.

 

Can anyone help me?

 

Cheers

  0      
  0      
#1
Options
1 Reply
Re:Home Assistant TAPO P110 plug on/off switch missing
2023-04-14 09:24:34 - last edited 2023-04-14 11:11:05

  @Ronan25 Hi, I had the same issue and I have simple installed the latest TAPO controller from HACS. I hope it helps.

  0  
  0  
#2
Options

Information

Helpful: 0

Views: 1781

Replies: 1