Latest App-Store TP-Link Tapo August 2021 broken not seeing P100 plugs on home network

Latest App-Store TP-Link Tapo August 2021 broken not seeing P100 plugs on home network
Latest App-Store TP-Link Tapo August 2021 broken not seeing P100 plugs on home network
2021-09-03 08:30:32 - last edited 2021-09-07 02:42:00
Model: Tapo P100
Hardware Version:
Firmware Version: not sure - was the latest

I have four TP P100 power plugs which are still working fine with a scheduled sequence of OFF/ON.

 

However after updating Tapo TP-LINK app from apple store via normal "Update" on August 29th, 2021.....the application can no longer manage the plugs....the circle keeps spinning on each device on the ipad screen forever...

 

Each of the four plugs are IP pingable from my home router okay, and their IP address has not changed. also Pingable from the Ipad too, so have network connectivity to teh plugs...the app just refuses to see them anymore.

 

Can't post the s/w or f/w versions as obviously cant manage them currently from ipad app.

 

I am assuming since I only updated the "App"...theres a new bug with the app ?

0
0
#1
Options
1 Accepted Solution
Re:Latest App-Store TP-Link Tapo August 2021 broken not seeing P100 plugs on home network-Solution
2021-09-03 10:00:34 - last edited 2021-09-07 02:42:00

@Edison_UK 

 

Managed to get App to work by hard rebooting my  i-PAD and can see devices (4) again, here is H/W and F/W version just for info :

Recommended Solution
2
2
#2
Options
1 Reply
Re:Latest App-Store TP-Link Tapo August 2021 broken not seeing P100 plugs on home network-Solution
2021-09-03 10:00:34 - last edited 2021-09-07 02:42:00

@Edison_UK 

 

Managed to get App to work by hard rebooting my  i-PAD and can see devices (4) again, here is H/W and F/W version just for info :

Recommended Solution
2
2
#2
Options