Tapo c520ws, datapoll every 30s causes disconnects

Tapo c520ws, datapoll every 30s causes disconnects

Tapo c520ws, datapoll every 30s causes disconnects
Tapo c520ws, datapoll every 30s causes disconnects
2023-11-20 07:42:46 - last edited 2023-11-20 07:44:23
Model: Tapo C520WS  
Hardware Version: V1
Firmware Version: 1.0.11

Hello! 

 

Background:

I have the following cameras:

* 2x C200 v1

* 3x C200 v2

* 1x C310 v1

* 1x C520WS v1

 

With following setup:

* camera account enabled on all 

* 1 rtsp stream feeding to my frigate nvr environment 

* tapo app not in use other than for settings purposes

* tapo camera ctrl integration for home assistant setup for all cameras so I can utilise ptz, privacy mode and such settings. 

 

The issue:

My setup works with all my cameras flawlessly except for my C520WS, my newest and best addition until my problems occurred. 

 

With only rtsp stream fed to frigate and no use from the aforementioned integration for home assistant, my uptime is constant. 

 

If I attach my C520WS to the integration to access ptz controls eventually it will cause the camera to go offline, and status led will blink orange until power cycle. 

 

The way the integration works is it polls data from the cameras every 30 seconds with one call only where it gets all the data in what I think is json format. 

 

Why is it that this call works for so many other camera versions yet for C520ws it causes disconnects...?? 

 

Tldr:

1 rtsp stream accessed > constant uptime

1 rtsp stream + datapoll 1call/30sec > camera disconnects until power cycle 

 

  0      
  0      
#1
Options
1 Reply
Re:Tapo c520ws, datapoll every 30s causes disconnects
2023-11-21 10:17:22 - last edited 2023-11-21 10:20:21

  @Fettkeewl 

Hi,
Please send me the MAC address of your Tapo C520WS via private message for further analysis. And you can go to the camera's Device Settings>Device Info page to find its MAC address.
Best Regards

  0  
  0  
#2
Options

Information

Helpful: 0

Views: 119

Replies: 1